Nieuws Items

17
nov

Ronde tafel 2: Werkbaar Werk

Op 17 november nodigde minister van Werk, Kris Peeters, opnieuw de sociale partners en experts uit om zijn plannen toe te lichten rond werkbaar werk en input van prioriteiten te vragen aan de sociale partners. Plaats van gebeuren was het Axa gebouw. Dit was niet toevallig gekozen omdat deze verzekeraar met zijn New Way of Work concreet wil inzetten op werkbaar werk.

17
nov

Studiedag "Goede praktijken" - 28/01/2016

Op 28 januari 2016 blikt de BES NL terug op het voorbije jaar met de studiedag "Goede praktijken in de ergonomie". Iedereen kan zich kosteloos inschrijven voor deze Nieuwjaarsontmoeting met afsluitende receptie. Plaats van gebeuren is het Ellipsgebouw van de Vlaamse Overheid in Brussel (wandelafstand Brussel Noord).

03
nov

Verslag studiedag Zorg

De BES en Synapz sloegen op 29/10/2015 de handen in elkaar voor een studiedag rond hulpmiddelen in de zorgsector. Traditioneel bruisen deze dagen van enthousiasme en dat was deze keer niet anders. Hulpmiddelen werden vanuit verschillende invalshoeken bekeken: hoe beleid opzetten, hoe gedrag veranderen, hoe situatie analyseren,...

06
okt

"Beeldschermwerk anno 2016" - verslag

Op 5 oktober verzamelden 95 ergonomie geïnteresseerden zich in de gebouwen van FOD WASO voor deze studiedag over de risicoanalyse beeldschermwerk. Aanleiding is het wegvallen van het verplicht medisch onderzoek voor mensen met het risico beeldschermwerk. Daardoor komt de specifieke risicoanalyse meer op de voorgrond.