Nieuws Items

15
jul

PreNNE 23/09: Ergonomie in de zorg

De BES (Belgian Ergonomics Society) vaardigt naar goede gewoonte twee sprekers af op de PreNNE. Dit is een netwerkevent van PreBes, de vereniging voor iedereen die bezig is met welzijn. Het centrale topic rond de sessies ergonomie is de zorgsector. 

14
jun

Consortium welzijnsverenigingen

Op nationaal niveau maakt BES deel uit van CoBePrev, een consortium van beroepsverenigingen voor preventieadviseurs. Met dit overlegplatform wil men de onderlinge samenwerking tussen de verschillende disciplines verbeteren om tot betere advisering en preventie te komen.

11
feb

Nationale studiedag BES: presentaties

 De nationale studiedag van BES richtte zich dit jaar op de risicoanalyse ergonomie. Deze vindt plaats op 27 maart in de gebouwen van FOD WASO te Brussel. Het doel was om na te denken over de analyse van de professionele risico's en het debat te openen rond de bijdrage van ergonomie hieraan.

28
jan

Verslag "Goede praktijken in ergonomie"

Het ergonomiejaar werd ook in 20114 op gang geschoten met de Nieuwjaarsontmoeting of de studiedag "Goede praktijken in de ergonomie". Het Ellipsgebouw van de Vlaamse overheid vormde het decor van een aangenaam event, waarin preventie, onderzoek en ontwerp aan bod kwamen. De presentaties kan u alvast hieronder terugvinden: