Nieuws Items

30
dec

Human Factors NL: persbericht

In Nederland is de nieuwe overkoepelende ergonomievereniging van start gegaan: Human Factors NL. Er is bewust gekozen voor de term Human Factors met als doel de bredere betekenis van ergonomie terug in de verf te zetten. Meer uitleg staat te lezen in hun persbericht hieronder.

30
dec

Lidgelden 2015

Begin januari 2015 zullen de huidige BES leden een brief/factuur ontvangen om hun lidgeld voor het komende jaar te betalen. Voor studenten blijft het lidmaatschap kosteloos. Er zijn twee categorieën van bijdragen:

- 50 euro: aangesloten en effectieve leden van de BES
- 150 euro: lidmaatschap BES en bijdrage Europees Ergonoom

06
dec

Studiedag "Goede praktijken in ergonomie" - 27/01/2015

De Nieuwjaarsontmoeting zal plaatsvinden op 27 januari te Brussel. Op deze veelzijdige studiedag wordt teruggeblikt op goede praktijken in ergonomie van 2014. Ook dit jaar komen preventie, onderzoek en ontwerp aan bod voor kantoor, zorg en industrie. Bijpraten en netwerken kan op de afsluitende receptie. Iedereen kan zich kosteloos inschrijven.

05
dec

Verslag studiedag KIM tools

De Duitse grondleggers van de KIM methodes, Ulf Steinberg en André Klussman, waren te gast in Leuven voor een interessante workshop. De afwisseling tussen theorie en praktijk was een schot in de roos. Enerzijds werden de ontwikkeling en validatie van de methodes toegelicht, anderzijds werden de drie KIM methodes ook in praktijk toegepast.