Nieuws Items

04
jul

Studiedag "Beeldschermwerk anno 2016" - 05 okt

Met de nieuwe wetgeving rond beeldschermwerk zal vanaf 2016 het medisch onderzoek niet meer verplicht zijn. In de plaats komt de specifieke risicoanalyse op de voorgrond. Tijdens deze studiedag lichten interne en externe preventiediensten toe hoe ze hiermee zullen omgaan. Self-assessment tools, individuele werkplekbezoeken, checklisten,...

04
jul

Ronde tafel "Werkbaar Werk"

Op 9 juni organiseerd minister van Werk, Kris Peeters, een ronde tafel over Werkbaar Werk met de sociale partners en experts als deelnemers. De ergonomievereniging (BES) heeft ook zijn input overgemaakt als deel van CoBePrev, het overkoepelend consortium van beroepsverenigingen voor preventieadviseurs.

04
jul

BES leden op IEA congres 2015

De Internationale Ergonomievereniging (IEA) organiseert elke drie jaar een groot congres rond ergonomie. Dit jaar vindt dit evenement plaats in Australië (Melbourne) van 9 tot 14 augustus. Met meer dan 1000 sprekers kan men elke dag zijn eigen programma samenstellen om sessies te volgen.

06
jun

Verslag "Ergonomie: vraag en antwoord"

Uitgangspunt van deze studiedag was dat de deelnemers casussen of vragen konden aanbrengen, die dan in groep bediscussieerd konden worden. Colruyt Group fungeerde als gastheer voor deze inspirerende studiedag. De deelnemers maakten op het begin van de studiedag hun keuze uit de meest interessante vragen rond kantoor, industrie, cognitieve en organisatie ergonomie.